Η ΕταιρίαTo όνομα Αρχοντάκης είναι εδώ και δεκαετίες από τα πλέον επιφανή στο χώρο του ελαιολάδου, εντός και εκτός συνόρων. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσης και αγάπης για το προϊόν αλλά και της εργατικότητας και υπευθυνότητας, αρχές στις οποίες βασίζεται η οικογενειακή μας επιχείρηση.

Με επίκεντρο τις εξαγωγές ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, έχουμε διανύσει σημαντική διαδρομή και φέρει διακρίσεις ορόσημα όπως:


  • 6 διεθνή βραβεία
  • εθνικό βραβείο «Χρυσός Ερμής», που απονέμονταν από το ελληνικό κράτος στις εταιρίες με εξέχουσα εξαγωγική δραστηριότητα.
  • μερίδιο αγοράς άνω του 50% στις εξαγωγές τυποποιημένου ελαιολάδου, καταγράφωντας εξαγωγές ως και 1100 τόνων τυποποιημένου ελαιολάδου σε ένα μήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’80.
  • Τη διάκριση του ελαιολάδου ΑΡΧΟ ως του καλύτερου έξτρα παρθένου στα ράφια των σουπερμαρκετ της Αυστραλίας σε διαγωνισμό που διενήργησε το Αυστραλιανό Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Για την οικογένεια Αρχοντάκη είναι καθήκον και δέσμευση να συνεχίσει την παράδοση 4 γενεών στο ελαιόλαδο, που ξεκινά το 1893 στο χωριό Φωτακάδο Χανίων Κρήτης.
Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε το ελαιόλαδο ΑΡΧΟ ως την πρώτη επιλογή των καταναλωτών στην κατηγορία των αυθεντικών, ποιοτικών προϊόντων.

Κώστας Αρχοντάκης
Δ/νων Σύμβουλος